ARAMA

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Türkiye'de Uzman Bir Survivalist : Serdar Kılıç



Serdar Kılıç, renkli ve dinamik yaşantısı, doğadaki zorlu koşullardaki yaşama becerileri, atalarının doğadaki yaşama sanatı üzerine yaptığı araştırmaları ve aynı zamanda insan elinin çok az dokunduğu birçok kıtadaki zorlu coğrafyalarda katıldığı zorlu serüven yarışmalarında ve araştırma amaçlı gittiği yerler sayesinde kazandığı deneyimlerini uluslararası kurum ve kuruluşlarda; Liderlik, stresle mücadele, iletişim ve takım dinamiği adı altında eğitim, seminer ve motivasyon konuşmaları yaparak paylaşıyor. Onun 1999 senesinden bugüne kadar enerji yüklü yapısı ve konuşmaları iş dünyasındaki çalışanlar üzerinde olumlu etki yaratmıştır. Halen kendi kurduğu kampındaki çocuklarla ve üniversitelerde ders verdiği öğrencileriyle ayrıca iş dünyasındaki çalışanlarla bu deneyimlerini her geçen gün yenilerini ekleyerek paylaşıyor. Serdar Kılıç aynı zamanda "Keynote Speakers Agency" konuşmacısıdır.


Henüz 12 yaşında iken dedesi ile birlikte kurt izlerini takip etmeye başladı, hikayelerini dinledi,   nerede ve nasıl   yaşadıklarını öğrenmeye başladı. Kurtlar hakkında bir çok kitap ve makale okudu, belgesel ve filmler izledi. Spor kariyeri devam ederken hep bir ayağı doğadaydı, hayatının neredeyse üçte birini doğada geçirdi. Doğayı ve toprağı tanıdıkça onu daha da sevdi. Üzerine basmaya bile kıyamadığını söyler. 20'li yaşların sonunda "Wolftrack" şirketini kurdu, 2008 yılı sonuna kadar 8.000'in üzerinde orta ve üst düzey çalışana; liderlik, grup dinamikleri, iletişim ve motivasyon ağırlıklı eğitimler verdi. 2000 senesinde Türkiye'deki ilk 8-16 yaş çocuklar için 'Serüven ve Doğa Sporları Kampı'nı kurdu.

Serdar Kılıç her cumartesi NTV'de "Doğada Tek Başına" isimli programın sunuculuğunu yapmaktadır. Bilgi birikimi üst seviye değerli bir şahsiyettir. Daha önce yayınlanmış bölümlerini resmi web sitesi olan "http://serdarkilic.com.tr" adresinden izleyebilirsiniz.